Terug naar Blog

7 redenen waarom wij (nu al) graag bij AT RECRUITMENT werken

Twee nieuwe collega’s, Caitlin en Marie, begonnen aan een traineeship bij AT RECRUITMENT. Tijdens het traineeship worden ze ondergedompeld in de verschillende facetten van de job van een HR consultant, gaande van rekrutering en selectie, testing en assessment, sales en business development tot HR projecten. Hierbij volgen ze het reilen en zeilen van onze HR consultants op de voet en volgen ze aanvullend ook extra opleidingen om na een jaar zelfstandig het team te kunnen vervoegen. Hieronder geven zij hun indruk van de eerste werkweek bij AT RECRUITMENT en een aantal redenen waarom ze zich hier, naar eigen zeggen, al helemaal thuis voelen.

1. Warme verwelkoming

 

 

Tijdens onze sollicitatie hadden we allebei onmiddellijk een goed gevoel bij de werksfeer en tijdens onze start werd dit helemaal bevestigd. Op onze eerste werkdag werden we meteen hartelijk verwelkomt door de collega’s van AT RECRUITMENT en Axxes. Nathalie nam ons meteen op sleeptouw en gaf ons een uitgebreide rondleiding door het kantoor en stelde ons voor aan alle collega’s. De eerste week stonden er ook verschillende kennismakingen en opleidingen op de agenda om ons zo snel mogelijk kennis te laten maken met de organisatie. Hierdoor voelden we ons onmiddellijk welkom.

 

 

 

2. Enthousiaste collega’s

Opstart bij AT RECRUITMENT

 

 

Leuke collega’s maken het werk alleen maar prettiger. Bij AT RECRUITMENT hangt een erg enthousiaste, aangename sfeer. Alle collega’s zijn hier erg gemotiveerd en werken dan ook keihard, tegelijkertijd is er ook ruimte om even een praatje te slaan en elkaar te leren kennen. Zo gingen we de eerste werkdag al meteen lunchen met het team.

 

 

 

3. Zelfstandigheid en verantwoordelijkheid

De eerste weken op een nieuwe job is het altijd even zoeken naar een ritme waarin je je comfortabel voelt. Bij AT wordt hier zeker rekening mee gehouden. Zo mogen we deels zelf kiezen hoe laat we beginnen en stoppen met werken, uiteraard rekening houdend met een vast aantal uren per dag. Deze flexibiliteit vinden we absoluut ook een groot voordeel. Verder kregen we ook een aantal taken die we doorheen de week moesten afwerken. Hierbij konden we zelf kiezen wanneer we hieraan werkten, zolang ze maar tegen de deadline klaar waren.

4. Fantastische omgeving

Opstart bij AT RECRUITMENT gelegen aan het MAS’t Eilandje is ondertussen uitgegroeid tot een heus begrip in Antwerpen. Een toffe, bruisende buurt waar altijd wel iets te beleven valt. Zo wordt er tijdens de middagpauze al eens gemakkelijk naar buiten gegaan voor een wandelingetje in deze hippe buurt. Dat wij elke dag mogen werken met een prachtig uitzicht op het MAS vinden wij ook zeker een groot pluspunt.

5. Betrokkenheid

Bij AT worden zelfs de meest onervaren werknemers direct meegenomen in het verhaal. Aangezien wij beiden net van de universiteitsbanken komen, hebben we minder voeling met het directe rekruteringsproces of de wereld van IT. Tijdens de eerste dag werd al meteen tijd vrijgemaakt om ons zo vlug mogelijk mee te krijgen in dit hele verhaal. Ook werd er tijdens de tweede dag al verwacht dat we af en toe eens de telefoon opnamen om dit snel gewoon te worden. Na een aantal keer was dit al veel minder stresserend en kwam de ‘Goedemorgen, AT recruitment, met Caitlin/Marie’ er al veel zelfverzekerder uit.

6. Investeren in onze ontwikkeling

Als jonge schoolverlater is het belangrijk om te blijven investeren in je job en je carrière. In het traineeship van AT wordt er zowel ingezet op externe training als op ‘training on the job’ om al een eerste voeling te creëren met het bedrijfsleven. Zo mochten we de eerste week al een zelfstandige digital learning doen rond het correct afnemen van referenties en werd ook al eens gemeten op welk niveau onze Franse taalkennis zit.

7. Veelzijdig takenpakket

Het werk van een HR consultant bestaat uit veel verschillende taken en daar konden we ook de eerste week al meteen van proeven. Gaande van het op zoek gaan naar geschikte kandidaten voor een vacature, het mogen bijwonen van een eerste interview, tot een testing & assessment helemaal mogen meevolgen. In onze eerste werkweek doorliepen we al verschillende facetten van de job. Voor ons is het al snel duidelijk dat dit een heel boeiende job is met een erg afwisselend takenpakket die niet snel zal gaan vervelen.

 

Lijken dit jou net als Marie en Caitlin ook 7 goede redenen? Kijk hier welke opportuniteiten we binnen AT RECRUITMENT open hebben staan!