Return to Blog

Het vinden en testen van experts – Testimonial EOC

Pieter Verschraegen – HR Manager bij EOC

Voor EOC rekruteert AT RECRUITMENT expert- en managementprofielen en test het potentieel van kandidaten en high potentials.

Chemiebedrijf EOC werkt sinds 2012 samen met AT RECRUITMENT voor het invullen van zijn vacatures in België en in diverse vestigingen in het buitenland. AT RECRUITMENT zorgt voor de rekrutering van experts en managers. “Het is in onze branche vaak moeilijk om dergelijke gespecialiseerde medewerkers te vinden”, legt Pieter Verschraegen uit. “Daarom is de expertise van AT RECRUITMENT meer dan welkom. Zij gebruiken gespecialiseerde kanalen en searchmethodes om interessante kandidaten te identificeren en hebben de kennis en ervaring om de juiste kandidaten voor ons te selecteren.”

Verder is AT RECRUITMENT verantwoordelijk voor het testen en evalueren van medewerkers en kandidaten. Aan de hand van objectieve en wetenschappelijk onderbouwde tests wordt een testbatterij of assessement center op maat uitgewerkt. De resultaten worden steeds besproken met de kandidaat/medewerker tijdens een feedbackgesprek. De organisatie ontvangt een helder rapport op basis van de geselecteerde competenties.

Tot slot coördineert AT RECRUITMENT alle interimactiviteiten voor EOC, waaronder de communicatie met de uitzendkantoren, de selectie van doorgestuurde cv’s, het interviewen van relevante kandidaten en het begeleiden van het selectieproces.

“Het is altijd prettig samenwerken met de consultants van AT RECRUITMENT voor de verschillende searchopdrachten die we samen gedaan hebben. Zij spelen zeer kort op de bal en werken zich snel in in de bedrijfsachtergrond om de passende persoonlijkheden aan te brengen! Ik ben keer op keer onder de indruk van de snelle en juiste aanlevering van het gezochte profiel.”

EOC-tubesProfiel

EOC produceert chemische halffabrikaten zoals latex, emulsies, lijmen, compounds en surfactants. Die levert de onderneming vooral aan de papier-, automobiel-, textiel-, bouw- en verpakkingssector in Europa en Azië. De onderneming telt wereldwijd ongeveer 650 medewerkers, van wie 380 in België.

Uitdaging

Hoogopgeleide medewerkers met ervaring in de juiste domeinen zijn vaak moeilijk te vinden in de nichemarkten waar EOC actief is. Om deze kandidaten te kunnen identificeren en selecteren is een gespecialiseerde en actieve aanpak noodzakelijk.

Voordelen

 

“AT RECRUITMENT is voor EOC een kwalitatieve partner die strategische HR-opdrachten voor ons uitvoert.”