Assessment Center

Volledige dag I Functiespecifieke screening I Computergestuurde testen I
1-3 praktische oefeningen I Op maat


Waarom Assessment?

Een assessment wordt gebruikt om complexere competenties van een kandidaat of medewerker op een wetenschappelijk onderbouwde manier te voorspellen. Door middel van verschillende tests en praktische oefeningen kunnen ook bv commerciële of managementcompetenties in kaart gebracht worden. Op basis van deze resultaten kunnen beheerste competenties afgetoetst worden met vooropgestelde competenties van een bepaalde functie.


Verschillende assessmentoefeningen

  • Rollenspel (leidinggevend, commercieel)
  • Planningsoefening
  • Postbakoefening (in-tray)
  • Analyse en presentatieoefening
  • Groepsoefening

Hoe gaan we te werk?

Intake

Tijdens een intakegesprek wordt uw specifieke vraag besproken. Op basis van deze analyse maken we een competentieprofiel op en bepalen we de meest geschikte tests en assessmentoefeningen.

Assessment Center

De medewerker wordt uitgenodigd in ons kantoor te Antwerpen of Diegem. Het assessment center duurt een ganse dag en bestaat uit een combinatie van persoonlijkheidsvragenlijsten, analytische tests (verbaal, numeriek, inductief) en verschillende assessmentoefeningen. Na elk onderdeel volgt een feedbackgesprek en op het einde van de dag worden alle tests en oefeningen besproken, alsook verwachtingen en motivatie.

Rapportage Center

Binnen de 3 werkdagen mag u van ons een duidelijk rapport ontvangen. Dit rapport bevat een analyse van elke geselecteerde competentie en een helder besluit met competentieroos en eenduidig advies.


Gebruikte Tools

AT RECRUITMENT is al jarenlang partner van CEB/SHL, een gerenommeerde internationale ontwikkelaar van genormeerde en gestandaardiseerde tests. Door dit partnership kunnen we beschikken over een brede waaier aan persoonlijkheids- en motivatievragenlijsten, analytische- en vaardigheidstests. Alle tests zijn computergestuurd en zijn beschikbaar in meer dan 20 talen. We bieden heel wat verschillende assessmentoefeningen aan om in te gaan op specifieke management- of commerciële competenties en dit op diverse niveaus (junior manager, senior manager, C-level). Bovendien bieden we de mogelijkheid om oefeningen aan te passen aan de context van uw organisatie.