Development Center

Volledige dag  I Functiespecifieke screening Computergestuurde testen  I
1-3 praktische oefeningen  I Op maat


Waarom Development Center?

In een development center brengen we naast persoonlijkheid en analytische competenties ook leidinggevende of commerciële competenties in kaart. Door middel van verschillende praktische oefeningen zijn we in staat deze competenties te meten en zicht te krijgen in de ontwikkeling van personen. Heeft een medewerker het potentieel om projectleider te worden? Zal de medewerker goed presteren? Op zo’n vragen biedt een development center objectief inzicht.


Verschillende Developmentoefeningen

  • Rollenspel (leidinggevend, commercieel)
  • Planningsoefening
  • Postbakoefening (In-tray)
  • Analyse en presentatieoefening
  • Groepsoefening

Hoe gaan we te werk?

Intake

Tijdens een intakegesprek wordt uw specifieke vraag besproken. Op basis van deze analyse maken we een competentieprofiel op en bepalen we de meest geschikte tests en assessmentoefeningen.

Development Center

De medewerker wordt uitgenodigd in ons kantoor te Antwerpen of Brussel. Het development center duurt een ganse dag en bestaat uit een combinatie van persoonlijkheidsvragenlijsten, analytische tests (verbaal, numeriek, inductief) en verschillende assessmentoefeningen. Na elk onderdeel volgt een feedbackgesprek en op het einde van de dag worden alle tests en oefeningen besproken, alsook verwachtingen en motivatie.

Rapportage

Binnen de 3 werkdagen mag u van ons een duidelijk rapport ontvangen. Dit rapport bevat een uitgebreide analyse van alle geselecteerde competenties en een helder advies over het potentieel van de interne medewerker.


Gebruikte Tools

AT RECRUITMENT is al jarenlang partner van CEB/SHL, een gerenommeerde internationale ontwikkelaar van genormeerde en gestandaardiseerde tests. Door dit partnership kunnen we beschikken over een brede waaier aan persoonlijkheids- en motivatievragenlijsten, analytische- en vaardigheidstests. Alle tests zijn computergestuurd en zijn beschikbaar in meer dan 20 talen. We bieden heel wat verschillende assessmentoefeningen aan om in te gaan op specifieke management- of commerciële competenties en dit op diverse niveaus (junior manager, senior manager, C-level). Bovendien bieden we de mogelijkheid om oefeningen aan te passen aan de context van uw organisatie.