Testing

Halve dag I Functiespecifieke screening  I Computergestuurde testen I Afname op afstand mogelijk  I Verschillende talen  I Op maat


Waarom Testing?

Testing biedt scherp inzicht in de competenties en de mate waarin een kandidaat deze beheerst. Door middel van een persoonlijkheidstest en analytische testen zijn we in staat de relevante competenties van een kandidaat te meten voor de uitoefening van een specifieke functie.


Verschillende Testen

  • Persoonlijkheidsvragenlijst
  • Analytische tests
    • Verbaal redeneren
    • Numeriek redeneren
    • Inductief redeneren

Hoe gaan we te werk?

Intake

Tijdens een intakegesprek wordt uw specifieke vraag besproken. Op basis van deze analyse maken we een competentieprofiel op en bepalen we de meest geschikte tests.

Testing

De kandidaat of medewerker wordt uitgenodigd in ons kantoor te Antwerpen of Diegem. De testing duurt een halve dag en bestaat uit een persoonlijkheidsvragenlijst en verschillende analytische tests (verbaal, numeriek, inductief), gevolgd door een feedbackgesprek. In dit gesprek wordt dieper ingegaan op de testresultaten, maar ook op de motivatie en verwachtingen van de kandidaat/medewerker.

Rapportage

Binnen de 3 werkdagen mag u van ons een duidelijk rapport ontvangen. Dit rapport bevat een analyse van elke geselecteerde competentie en een helder besluit met competentieroos en eenduidig advies.


Gebruikte Tools

AT RECRUITMENT is al jarenlang partner van CEB/SHL, een gerenommeerde internationale ontwikkelaar van genormeerde en gestandaardiseerde tests. Door dit partnership kunnen we beschikken over een brede waaier aan persoonlijkheids- en motivatievragenlijsten, analytische- en vaardigheidstests. Alle tests zijn computergestuurd en zijn beschikbaar in meer dan 20 talen.