Werksituatie en -beleving ten tijde van corona

De corona crisis heeft een grote impact op verschillende bedrijven en situaties vandaag de dag. Wij, bij AT Recruitment, waren nieuwsgierig hoe u deze tijden beleeft en welke impact deze heeft op uw werksituatie en -beleving.

We stelden een korte en anonieme enquête op die we vervolgens openbaar maakten via onze LinkedIn en Facebookpagina. In deze post gaan we wat dieper in op de belangrijkste resultaten van 32 respondenten.

Technische werkloosheid en thuiswerk

Meer dan 72% van de respondenten is nog voltijds aan het werk. 1/4de van de respondenten had te maken met gedeeltelijke of volledige technische werkloosheid. 58% van de respondenten gaan aan dat zijn of haar collega’s te maken hebben met tijdelijke werkloosheid.
60% van de respondenten die nog aan het werk zijn, mogen van thuis uit werken. Ook bij AT Recruitment werken we vandaag de dag volledig van thuis uit om onze dienstverlening zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Werkbeleving ten tijde van corona

1/3e ondervindt dat hij of zij de job niet meer naar behoren kan uitoefenen en dat de werkgever dit ook niet voldoende opvolgt. Iets minder dan 30% vreest dat er een kans is dat hij of zij de job kan verliezen.

Bij de vraag ‘Denk je dat je job gaat veranderen door de coronacrisis?’ gaf 39% van de respondenten aan dat ze verwachten dat er niets gaat veranderen. De overige respondenten verwachten dat er meer gebruik zal gemaakt worden van online meetings, waardoor er minder verplaatsingen zullen worden gedaan. Daarnaast verwacht 50% dat er meer gebruikt gemaakt zal worden van thuiswerk. Een minderheid geeft aan dat ze verwachten dat ze meer werk zullen moeten verrichten in evenveel tijd en dat doorgroeimogelijkheden beperkter zullen worden.

Bij AT Recruitment verwachten we dat er op de huidige arbeidsmarkt nog veel gaat veranderen. We zijn dan ook benieuwd hoe dit zal evolueren.

Als werkgever op zoek naar it of digital talent?

Wij ondersteunen u graag in de rekrutering van nieuwe werknemers.