De Kamer van volksvertegenwoordigers

De Kamer van volksvertegenwoordigers

Pour la version française, appuyez ici !

Heb jij een passie voor de digitale wereld?

Heb je een can-do mentaliteit en wil je werken binnen het kloppend hart van de democratie?

Dan is een job bij de Kamer van volksvertegenwoordigers ongetwijfeld iets voor jou!

Wie is de Kamer van volksvertegenwoordigers?

De Kamer telt 150 leden die rechtstreeks verkozen worden door alle meerderjarige kiesgerechtigde Belgen. Deze volksvertegenwoordigers maken wetten, controleren het regeringsbeleid en de financiën en hebben nog diverse andere opdrachten. Deze worden allemaal georganiseerd vanuit het Paleis der Natie in Brussel. Daarnaast zijn er 600 personen achter de schermen bezig om alle activiteiten zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Welke evolutie en uitdagingen gaan ze vandaag de dag aan?

De Kamer evolueert resoluut naar meer transparantie en open communicatie. Informatie wordt almaar sneller gedeeld. Naast de klassieke toestellen zoals laptop, gsm,… gebruiken ze web- en multimediatechnologieën om zich als instelling open te stellen voor zoveel mogelijk personen.

De IT-dienst is geëvolueerd naar een nieuwe samenwerkingsvorm met zelfsturende teams, een platte organisatie met veel verantwoordelijkheid per team.

Er wordt gewerkt aan uiteenlopende projecten waarbij mensen van verschillende teams worden uitgenodigd om samen te werken. Zo willen ze ervoor zorgen dat het verloop van de parlementaire werkzaamheden via digitale weg kan doorgaan, bijvoorbeeld door het organiseren van online commissievergaderingen. Daarnaast krijgen de kantoren ook een volledig nieuw landschap om samenwerkingen te bevorderen. De digitalisatie van de kamer is een groeipad. Hiervoor zijn we op zoek naar een Project Manager en een Product Officer om hieraan mee te werken.

Hoe verloopt de sollicitatie- en selectieprocedure bij de Kamer?

01

Solliciteer tot en met 30 juni 2021 – 12u via de website van AT Recruitment.

02

Wij behandelen je kandidatuur op basis van een aantal objectieve criteria die ook vermeld staan in de jobomschrijving. Je kan binnen de drie werkdagen antwoord verwachten.

03

Indien je in aanmerking komt, zal je uitgenodigd worden om deel te nemen aan een aantal online testen. Dit houdt een persoonlijkheidsvragenlijst, analytische testen en taaltesten (Nederlands-Frans of Frans – Nederlands) in. Je hebt hiervoor 7 dagen om deze te vervolledigen.

04

Hierna houden we een competentiegericht interview waarin we de resultaten bespreken via video.

05

Hou zaterdag 3 juli 2021 alvast vrij in je agenda. We verwachten je dan aanwezig op het Paleis der Natie te Brussel voor een technische test en interview.

06

De resultaten van alle onderdelen brengt de jury samen in kaart, op die manier kunnen ze een objectieve beslissing nemen in welke mate je geschikt bent voor die functie.