Blog

WERKGELUK BIJ AT RECRUITMENT

Home WERKGELUK BIJ AT RECRUITMENT

Werkgeluk is een belangrijk onderwerp voor veel organisaties en terecht. Gelukkige medewerkers zijn productiever, meer betrokken en minder vatbaar voor stress en burn-out. Bij AT Recruitment zijn we ons bewust van het belang van werkgeluk en we streven ernaar om een positieve en ondersteunende werkomgeving te creëren waarin onze medewerkers kunnen groeien en bloeien.

Maar wat is werkgeluk nu net en hoe heb je er als organisatie vat op? Werkgeluk is de mate van tevredenheid en voldoening die iemand ervaart in zijn of haar werk. Het is belangrijk omdat we gemiddeld een derde van ons leven op het werk doorbrengen en ons werk een grote invloed heeft op ons welzijn en ons leven. Werkgeluk kan worden beïnvloed door verschillende factoren, zoals de aard van het werk, de relatie met collega’s, de mate van autonomie en de werk-privébalans.

Een van de belangrijke aspecten van werkgeluk is autonomie. Bij AT Recruitment geven we onze medewerkers de vrijheid en flexibiliteit om het werk op hun eigen manier te doen. Dit betekent dat ze de vrijheid hebben om hun eigen beslissingen te nemen en hun werk in te delen op een manier die voor hen het beste werkt. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat ze hun eigen projecten mogen kiezen of dat ze flexibiliteit krijgen in werktijden. Verder is er ook thuiswerk mogelijk, die dan ook bijdraagt aan een goede werk-privé balans. Mensen die meer autonomie hebben, hebben meer controle over hun werk en kunnen hun werk beter aanpassen aan hun persoonlijke behoeften. Dit kan leiden tot een gevoel van voldoening en trots.

Een andere factor die bijdraagt aan werkgeluk is de relatie met collega’s. Een goede relatie met collega’s kan bijdragen aan een positieve werksfeer en een gevoel van samenhorigheid. Bij AT Recruitment proberen we ook in te zetten op het fun-gehalte binnen het team. Zo organiseren we teambuildings per kwartaal, alsook zijn er de tweewekelijkse lunches.

Daarnaast kan de relatie met de leidinggevende ook van invloed zijn op het werkgeluk. Een goede leidinggevende biedt ondersteuning en feedback en helpt bij het stellen van doelen en het bereiken van successen. We het belangrijk om een open en transparante cultuur te creëren bij AT Recruitment. Dit betekent dat we onze medewerkers aanmoedigen om hun ideeën en feedback te delen, zodat we samen kunnen werken aan het verbeteren van onze organisatie en werkomgeving. 

Tot slot vinden we het belangrijk om onze medewerkers te ondersteunen in hun persoonlijke en professionele groei. Bij AT Recruitment bieden we regelmatig trainingen en ontwikkelingsmogelijkheden aan, zodat onze medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen en groeien in hun werk. Dit kan variëren van praktische vaardigheden tot leiderschapstrainingen en coaching.

Mensen die werk doen dat bij hun interesses en vaardigheden past, zijn vaak meer tevreden en gemotiveerd. Het gevoel hebben dat je bijdraagt aan iets zinvols, kan ook bijdragen aan werkgeluk. Dit kan bereikt worden door een helder doel te hebben, bijvoorbeeld door het bijdragen aan een product of dienst waar je trots op kunt zijn.

In het kort, werkgeluk is een belangrijk onderwerp bij AT Recruitment en we streven ernaar om een positieve en ondersteunende werkomgeving te creëren waarin onze medewerkers kunnen groeien en bloeien. Door autonomie, een goede teamgeest, openheid en ondersteuning te bieden, kunnen we ervoor zorgen dat onze medewerkers zich gewaardeerd, betrokken en gelukkig voelen in hun werk.

Ben je zelf op zoek naar een werkgever waar werkgeluk bovenaan de agenda staat? Dan heb je geluk, bij AT Recruitment zijn we op zoek naar interne collega’s om ons team te versterken!

De concrete vacature vind je hier terug!