Post-Covid Recruitment. Anders maar even uitdagend!

Werken zal nooit meer hetzelfde zijn na de coronacrisis.

Covid-19 heeft ons leven dooreengeschud, onze realiteit in vraag gesteld en ons zowel privé als professioneel uit onze comfortzone gehaald.

Onze werksituatie is veranderd naar een online professioneel leven dat stilaan opnieuw een offline dimensie krijgt. Naast de impact op ons als individu hebben ook organisaties gedeeld in de klappen. We krabbelen stilaan recht en zijn allemaal nog in afwachting van wat de nieuwe arbeidsmarkt wordt.

Dat er een nieuwe arbeidsmarkt aankomt, daar kunnen we wel vanuit gaan.

Kostenbeheersing en het stellen van de juiste prioriteiten, zal nu vooral de uitdaging blijken. De groei bestendigen of terug in gang trappen, daarvoor zijn de juiste mensen op de juiste plaats cruciaal. Meer dan ooit is het dan ook belangrijk om niet alleen de juiste competenties aan te trekken, maar ook de attitude die ervoor zal zorgen dat duurzame lange termijn groei de focus wordt.

Hierbij enkele tips:

  • Minimaliseer de kost van de verkeerde aanwerving
    Een mismatch op een cruciale rol kost u meer dan u denkt. De ROI van de positie daalt op korte termijn, maar op lange termijn daalt ook de algemene productiviteit van uw team en de resultaten. U investeert in onboarding, opleiding, etc. en ziet deze kosten niet terugbetaald in een gemotiveerde, productieve medewerker. Bovendien kan de impact op de sfeer nefast zijn en ook op lange termijn invloed blijven hebben.
  • Selecteer als een expert
    Misschien verschuift de focus van het verhogen van instroom van kandidaten naar het uitvoeren van een goede selectie tussen de sollicitanten. Onderschat ook hier de uitdagingen niet. Degenen die al het geluk ondervonden om meer dan 20 mogelijke kandidaten te hebben voor een positie, weten hoe groot de tijdsbesteding is om tot een selectie van een top drie te komen. Telefonische screenings, eerste gesprekken, tweede gesprekken etc nemen behoorlijk wat tijd in. Bovendien is niet alleen het tijdsaspect hier belangrijk. Weten welke criteria te hanteren om de juiste kandidaat te selecteren en deze vervolgens ook op de juiste manier bevragen of testen, vraagt inzicht, ervaring en expertise.
  • Zet in op talent voor groei
    Kostreductie betekent vaak ook dat rekruteringen on hold worden geplaatst of vervangingen uitgesteld. Hierbij is het toch belangrijk om de kritische vraag te stellen welke talenten onontbeerlijk zijn om de groei- of de herstelstrategie van de organisatie te doen slagen. De rekrutering van deze profielen uit- of zelfs afstellen, is dan een rem op uw groei.

Bij AT RECRUITMENT denken wij mee vanuit uw rekruteringsstrategie. We zijn er om die acties uit te zetten die de instroom van interessante profielen verhogen, maar ook om de selectie te maken tussen de verschillende kandidaturen. Bovendien denken wij met u het competentieprofiel mee uit en selecteren wij op het potentieel en de attitude van de kandidaat. Met onze assessment centers tot slot kunnen wij een objectiveerbaar beeld geven van de sterktes en ontwikkelpunten van de persoon. Dit leidt tot een hogere kans op succes van de match tussen jullie beiden. Een extra win is dat u met het assessment rapport meteen ook een duidelijk handvat krijgt in hoe u het beste uit de samenwerking kunt halen.

Kijken met welke talent solutions wij u kunnen helpen?

Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak of extra informatie over onze diensten.